Grand Opening: Suites 15% korting & appartementen 20% korting

Boek jouw vakantie inBelnem House Bonaire

De aanbieding is geldig voor aankomsten t/m het begin van de zomervakantie – 7 juli 2023 • Verblijf minimaal 3 nachten
Je hoeft niets te doen, de korting wordt automatisch verrekend in de boekingsstraat

De stranden

ONTSNAPPEN AAN DE DRUKTE

Niet zo gesteld op massatoerisme, hoogbouw en kunstmatig opgespoten zandstranden? Mooi, want dat zal je op Bonaire zeker niet tegenkomen. Je vindt hier juist een ruige, ongerepte kust, met prachtige natuurstranden. Bonaire kent naast zandstranden ook koraal- en rotsstranden. In totaal zijn er meer dan twintig stranden, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Op sommige is het zien en gezien worden en andere zijn juist weer rustig en geliefd bij gezinnen met kinderen. Voor elk wat wils!


Stranden die je niet mag missen

Aanraders

De kans is groot dat je Bonaire bezoekt vanwege de prachtige stranden. Ieder strand op Bonaire ademt zo zijn eigen sfeer. Zet deze juweeltjes maar vast op je lijstje:

Donkey Beach
Dit afgelegen strand is genoemd naar de nabijgelegen plantages die ezels gebruikten om het suikerriet naar de velden te vervoeren. Magisch mooi. Regelmatig zijn hier foodtrucks te vinden met de lekkerste beach bites.

Te Amo Beach
Een prachtig, wit zandstrand vlak bij het vliegveld van Bonaire. Vlak voor Te Amo ligt een mooi rif, dus neem zeker je snorkelspullen mee.

Bachelor’s Beach
Populair bij de locals en ook een superplek om te snorkelen. Wel opletten dat je er niet voorbij rijdt. Het strand ligt aan de voet van een rotswand van drie meter hoog en is daardoor niet vanaf de weg te zien.

Azuurblauwe lagune

SOROBON & CAI

Lac Bay, een azuurblauwe lagune in het zuidoosten van Bonaire, is bekend vanwege zijn twee fantastische zandstranden. Sorobon Beach is de place to be voor windsurfers. Misschien zie jij jezelf ook al over het water scheren, hangend aan een surfzeil? Iets minder spectaculair kan het ook; Sorobon is net zo populair bij gezinnen met kinderen, die voornamelijk genieten van het ondiepe water en het fijne witte zand. Ook beginnende windsurfers zijn hier goed op hun plek, omdat het ondiepe water het makkelijk maakt om op een surfplank te stappen.

Het verscholen strand van Cai tussen de mangroven van Lac Bay is een oase van rust. Het is dé uitgelezen plek om schildpadden te spotten die aangetrokken worden door het aanwezige zeegras. Zondag kan het op dit strand iets drukker zijn; de lokale bevolking komt hier graag bijeen om gezellig bij te kletsen en te barbecueën.

Lac Bay is grotendeels een beschermd gebied waar veel vissen, vogels en zeeschildpadden voorkomen

KLEIN BONAIRE

ÉCHT DE MOEITE WAARD

Op Klein Bonaire, een onbewoond eilandje op slechts 800 meter uit de kust van Bonaire, vind je een prachtig zandstrand: No Name Beach. Het rif dat parallel loopt aan dit strand is een van de beste en drukste snorkelplekken van Bonaire. Een watertaxi brengt je heen en weer naar Klein Bonaire.


Zeeschildpadden

EEN lange reis naar hun broedgebieden

Bonaire is de thuisbasis van drie van de zeven soorten zeeschildpadden ter wereld. Door de uitgestrekte koraalriffen, de schaduwrijke stranden en de zeegrasvelden is het hier voor zeeschildpadden goed toeven. De dieren leggen soms wel 3.500 km af om hun broedgebieden op Bonaire en Klein Bonaire te bereiken.

Lees meer over de Natuur