Grand Opening: Suites 15% korting & appartementen 20% korting

Boek jouw vakantie inBelnem House Bonaire

De aanbieding is geldig voor aankomsten t/m het begin van de zomervakantie – 7 juli 2023 • Verblijf minimaal 3 nachten
Je hoeft niets te doen, de korting wordt automatisch verrekend in de boekingsstraat

Adembenemend

Natuurliefhebbers en wandelaars

Heb je nog ruimte in je koffer, neem dan vooral een paar goede wandelschoenen mee naar Bonaire. De indrukwekkende natuur en de vele hiking-trails met mooie uitzichten verleiden je vast tot een (stevige) wandeltocht. Het eiland heeft ruim 300 kilometer natuurpaden. Vergeet je flesje water en de zonnebrandcrème niet! Het noordelijk deel van Bonaire is het groenste deel van het eiland, alhoewel loslopende geiten voortdurend de groene scheuten van bomen en planten opeten.


Het oudste zeereservaat

Bonaire National Marine Park

Een van de belangrijkste trekpleisters van Bonaire is het Bonaire National Marine Park (BNMP), het oudste zeereservaat ter wereld. Deze onderwaterwereld rondom Bonaire, Klein Bonaire en Lac Bay beslaat 2.600 hectare schitterend koraalrif en een van de best bewaarde mangrovegebieden in het Caribisch gebied. De biologische diversiteit van de koraalriffen die je hier vindt is bijzonder groot, vergelijkbaar met die van een tropisch regenwoud. De stranden aan de noord- en westkant van Klein Bonaire zijn de belangrijkste nestplaatsen voor de zeeschildpadden in dit gebied. Grote kans dat je tijdens het snorkelen of duiken een exemplaar tegenkomt.

Lees meer over snorkelen en duiken

FLAMINGO IS DE NATIONALE VOGEL

De Caribische flamingo, op Bonaire chogogo genoemd, is de nationale vogel van het eiland. Bijzonder is dat de flamingo's niet geboren worden met hun bekende roze veren; in eerste instantie zijn ze grijs-wit. De roze kleur krijgen ze later door hun voedsel (pekelgarnalen en blauwgroene algen). Flamingo’s leggen doorgaans slechts een ei per jaar en het duurt ongeveer dertig dagen voor deze uitkomt.

Flamenco betekent vuur in het Spaans

Vogels spotten

PEKELMEER, GOTOMEER EN WASHINGTON SLAGBAAI

Flamingo's verzamelen zich graag in groepen en zijn op een paar plaatsen op Bonaire te zien. Het flamingoreservaat aan het Pekelmeer ligt op het zuidwestelijke deel van het eiland. Deze uitgestrekte zoutvlakte is de belangrijkste broedplaats voor de roze vogels. Je hebt er wel een verrekijker nodig: om de vogels te beschermen mogen toeristen het reservaat niet in. Ook bij het Gotomeer en in Washington Slagbaai National Park is de flamboyante vogelsoort te spotten.


Lac Bay

MANGROVEBOSSEN EN KORAALRIFFEN

De azuurblauwe baai van Lac Bay is onderdeel van het Bonaire National Marine Park en wordt aan de noordelijke kant omzoomd door een uniek mangrovebos. Door de koraaldam aan de oostkant wordt de baai van de Caribische Zee afgesloten. Zo is een ondiepe lagune ontstaan, een kraamkamer voor koraalvissen en een aantrekkelijk broedgebied voor trek- en watervogels. Het zeegras dat op verschillende plekken in de baai groeit, trekt veel schildpadden aan. De bedreigde groene zeeschildpad eet wel zo'n twee kilo per dag.