Grand Opening: Suites 15% korting & appartementen 20% korting

Boek jouw vakantie inBelnem House Bonaire

De aanbieding is geldig voor aankomsten t/m het begin van de zomervakantie – 7 juli 2023 • Verblijf minimaal 3 nachten
Je hoeft niets te doen, de korting wordt automatisch verrekend in de boekingsstraat

Bonaire

UNIEKE ONDERWATERWERELD EN EEN RELAXTE SFEER

Steeds meer toeristen weten het Caribische Bonaire te vinden en dat is niet voor niks. Het eiland is een waar duik- en snorkelparadijs. Maar er is nog veel meer te beleven! Verken Bonaire eens op een mountainbike of stap binnen bij een van de populaire kitescholen. Daarnaast is het de ultieme bestemming voor iedereen die van een relaxvakantie houdt en op zoek is naar zon en ruimte.


Oase van rust

Klein maar fijn

Bonaire behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC-eilandengroep en onderscheidt zich door kleinschaligheid. Dit meest rustige en dunbevolkte deel van de Benedenwindse Eilanden is voor veel Nederlandse vakantiegangers nog een onontdekt pareltje, maar eenmaal voet gezet op Bonaire zal daar snel verandering in komen. Door het relatief kleine formaat van het zonovergoten eiland zijn de vele hotspots makkelijk en snel te bereiken.

AUTHENTIEK

De sfeer op Bonaire is ongedwongen en het leven is er relaxed. Bij aankomst op het eiland voel je gelijk de ongedwongen, Caribische sfeer. Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland en de officiële talen die er worden gesproken zijn het Papiaments en Nederlands.

Toch is er verder weinig wat je aan Nederland doet denken. Op het eiland gaat het er heel anders aan toe dan in ons jachtige kikkerlandje. Bonaire is de perfecte plek om aan de drukte van het dagelijks leven te ontsnappen. Vanaf het moment dat je welkom wordt geheten (‘Bon biní!’), wil je nog maar een ding: heel lang blijven.

GEEN MASSATOERISME

Je vindt op Bonaire geen massatoerisme met hoge hoteltorens, maar kleinschalige resorts en charmante strandtentjes. Op zoek naar ongerepte natuur, een unieke onderwaterwereld en een uitstekende keuken? Kom dan naar dit Caribische stukje Nederland en geniet van al het moois dat Bonaire te bieden heeft.

Accommodatie zoeken

Op het eiland voel je de warmte van de zon én van de locals

Op het eiland voel je de warmte van de zon én van de locals

Bonaire

Zout

Een van de eerste dingen die opvalt zodra je Bonaire met het vliegtuig bereikt, is de grote hoeveelheid witte zoutpiramides op het zuidoostelijke deel van het eiland. Nederland veroverde Bonaire in 1633 en het eiland kwam onder bestuur van de West-Indische Compagnie. Door de opkomende haringvisserij ontstond er een grote behoefte aan zout in Holland en werd de zoutwinning op Bonaire steeds belangrijker.

Nadat zout in de 17de eeuw een van de belangrijkste exportproducten van Bonaire was geweest, ging de productie in de 18de eeuw flink achteruit. Pas later, in de 19e eeuw, begon men kunstmatige zoutpannen aan te leggen. Deze zoutpannen zijn ook belangrijk voor de flamingo’s, die kreeftjes en verschillende weekdieren uit het water filteren.

Lees meer over de natuur

Tropisch klimaat

Op dit eiland zit je altijd goed

Bonaire is gezegend met een van de zachtste klimaten in het Caribisch gebied met zeer weinig regenval en een oostelijke passaatwind die voelt als een heerlijk briesje. De weersomstandigheden zijn er het hele jaar behoorlijk constant, met overdag een gemiddelde temperatuur van rond de 29 graden. De temperatuur van het zeewater is gemiddeld 27 graden. Bonaire maakt samen met Aruba en Curaçao geografisch gezien deel uit van de Benedenwindse Eilanden; in deze regio komen nagenoeg geen orkanen en tornado’s voor. Het eiland behoort dus ook klimatologisch gezien tot de allerbeste vakantiebestemmingen ter wereld.