Grand Opening: Suites 15% korting & appartementen 20% korting

Boek jouw vakantie inBelnem House Bonaire

De aanbieding is geldig voor aankomsten t/m het begin van de zomervakantie – 7 juli 2023 • Verblijf minimaal 3 nachten
Je hoeft niets te doen, de korting wordt automatisch verrekend in de boekingsstraat

De ideale bestemming

Duiken en snorkelen

Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, duiken op Bonaire is een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Het eiland wordt vaak uitgeroepen tot de beste duikbestemming in het Caribisch gebied.

Neem dus vooral een kijkje onder water tijdens je vakantie. Of je nu kiest voor duiken of snorkelen, laat je vooral meeslepen door het fascinerende onderwaterspektakel.


85 locaties

JE LOOPT ZO HET WATER IN

Het kalme en heldere water maakt van Bonaire een ideale duikbestemming. Op het eiland vind je meer dan 85 officiële duik- en snorkellocaties. De meeste zijn direct van de kant te bereiken en dat maakt het bewonderen van al het moois onder water dus heel laagdrempelig.

Doordat de westkust redelijk beschut is, heb je er niet veel last van stroming en is het zicht op sommige plaatsen meer dan 90 meter. Het Nationaal Park Slagbaai ligt in het noordwesten van Bonaire en ook daar zijn meerdere plekken waar je uitstekend kunt snorkelen en duiken. Onervaren snorkelaars kunnen de oostkust het beste vermijden, vanwege de sterkere stromingen.

Lees over de stranden van Bonaire

WANNADIVE WINDSOCK

Op het Windsock-resort biedt de erkende duikschool Wannadive verschillende mogelijkheden om de onderwaterwereld van Bonaire te leren kennen. Van je eerste duik tot exclusieve bootexcursies.

Nog nooit gedoken? Dan is dit een mooie gelegenheid om de sprong te wagen.

Lees meer over Wannadive
De onderwaterwereld van Bonaire is betoverend

BONAIRE NATIONAL MARINE PARK

Een van de belangrijkste trekpleisters van Bonaire is het Bonaire National Marine Park (BNMP), het oudste zeereservaat ter wereld. Deze onderwaterwereld rondom Bonaire, Klein Bonaire en Lac Bay beslaat 2.600 hectare schitterend koraalrif en een van de best bewaarde mangrovegebieden in het Caribisch gebied.

De biologische diversiteit van de koraalriffen die je hier vindt is bijzonder groot, vergelijkbaar met die van een tropisch regenwoud. De stranden aan de noord- en westkant van Klein Bonaire zijn de belangrijkste nestplaatsen voor de zeeschildpadden in dit gebied. Grote kans dat je tijdens het snorkelen of duiken een exemplaar tegenkomt.


Zeeschildpadden

3 VAN DE 7 VIND JE OP BONAIRE

Wereldwijd komen er nog zeven verschillende zeeschildpadsoorten voor. Van die zeven leven er liefst vijf in de wateren van Bonaire en Klein Bonaire. Niet al die soorten eten hetzelfde voedsel. Leatherbacks eten kwallen, loggerheads kiezen voor harde schaaldieren en groene zeeschildpadden leven voornamelijk op algen. Welke van die dieren je ook tegenkomt, een ontmoeting is altijd een hoogtepunt tijdens een snorkel- of duiksessie.

Lees meer over snorkelen en duiken